נולד בפולין – 19.5.1902
נפטר בבית-אלפא – 29.12.1995
היה נשוי לשולמית
אב לאבנר, אוריאל ואמיר
שלמה מספר: “אבי, שהיה ממשפחת רבנים, הגיע לפולין בהיותו נער צעיר. משפחתנו מנתה 8 נפשות. החיים במשפחה התנהלו ברוח המסורת היהודית, אך הם היו ליברליים.
אמי הייתה חובבת מוזיקה, בעיקר אופרות. אחי ואחיותיי למדו כולם לנגן בכינור, פסנתר וכלי פריטה. משפחתי רצתה שאלמד הנדסה, אך הייתי נחרץ לעלות ארצה ולהיות חקלאי, לכן שכנעו אותי לנסוע לצ’כיה ללמוד חקלאות. “לפחות תהיה אגרונום”, אמרו. הגעתי ארצה בתום לימודי בצ’כוסלובקיה, ואני בן 21.
יעקב איתן: “הוא הקדים אותנו בעלותו לארץ ובהיותו חבר קיבוץ פלנטי ב1930-. בספטמבר 1932 חיכתה “גבעת האהבה” ברחובות לקליטת יתר החברים. שלמה קיבל את הראשונים והובילם ליעד. תוך ימים מעטים הקיבוץ ברחובות היה על המפה”!
שלמה: “ב1934- עברנו לעמק זבולון, לרמת-יוחנן. ב1940- היו חילופי אוכלוסין בין המשקים בית-אלפא ורמת-יוחנן. מחיי המוזיקה הייתי מנותק לחלוטין במשך שנים. בקיבוץ בית-אלפא ארגנתי מקהלה. ב1942- הוטל עלי לרכז את הקמת המוסד החינוכי. עם הקמתו הייתי מנהלו האדמיניסטרטיבי במשך כמה שנים, אך במקביל התמסרתי לחינוך המוזיקלי של תלמידינו – הקימותי תזמורת גדולה של כלי פריטה ותזמורת כלי-נשיפה. מאוחר יותר הזדמן לי ללמוד אצל עדן פרטוש. בשנת 1947 יצאתי לראשונה להשתלמות ממושכת בירושלים.
כותב יהודה גולני: “אדם צלול ושקט, תרבותי, רב עניין, נעים הליכות ואיש שיחה. זכורה לי עדיין הגאווה וההתלהבות לשמוע את “הסימפוניה הראשונה” שלו בקול ישראל, ואחר כך שיעורי המוזיקה, המקהלות והתזמורות שפיארו את שם מוסדנו. אזכור את שלמה – יצירתו תמשיך ותתנגן גם לדורות הבאים”.
שלמה הרבה לחבר יצירות מוזיקליות, שנוגנו על במות עם תזמורות וסולנים רבים. רשימת 79 יצירותיו כתובה בספר “שלמה יפה – מלחין, איש קיבוץ”. שלמה היה מעורה מאוד בחיי הקיבוץ, שימש רכז המוסד, מזכיר, חבר ו. מינויים. הוא חיבר את “אורחות חיים”, ספר ה”חוקים” של הקיבוץ.